Rusya'dan İngiltere'ye rest: Bunu affetmeyeceğiz

Rusya'dan İngiltere'ye rest: Bunu affetmeyeceğiz

Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, Moskova’nın eski Rus ajan Sergey Skripal’in zehirlenmesi davası ile ilgili Londra’nın sergilediği tavrı unutmayacağını ve bu tavrın affedilmeyeceğini söyledi.

Rus NTV televizyonuna konuşan Rusya’nın Londra Büyükelçisi Aleksandr Yakovenko, Londra'nın Skripal davası kapsamında Rusya'ya karşı sergilediği tutumla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Tarafımıza ültimatom niteliğinde suçlamalar yöneltildi. Bu tür şeyleri affetmeyiz. Çok aktif bir çalışma yapacağız, elbette hukuk çerçevesinde" ifadelerini kullandı. 

Rus diplomat, Rusya'ya sürekli olarak suçlamalar yönelten Londra'nın Skripal davasıyla ilgili hala herhangi bir kanıt sunmadığını da sözlerine ekledi.

NE OLMUŞTU?

Eski Rus ajanı Sergey Skripal ile kızı Yulia’nın İngiltere'de zehirlenmesinin ardından, İngiltere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırmış, İngiltere Başbakanı Theresa May, 23 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldıklarını açıklamıştı.

İngiltere'nin bu tavrının ardından Rusya'da aynı sayıyla misilleme yapmış, 23 İngiliz diplomatı sınır dışı etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN