Rusya’dan Slovakya’ya misilleme

Rusya’dan Slovakya’ya misilleme

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Slovakya’nın Rus diplomatı sınır dışı etmesine karşılık Rusya’nın bir Slovak diplomatı sınır dışı ettiğini açıkladı.

Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "İyi kurgulanmış ve genel kabul gören uygulamalara karşılık bu tür düşmanca uygulamalara tepki olarak Rusya Federasyonu, Slovakya makamlarına 11 Aralık tarihinde bir Slovakya askeri diplomatının ülkeyi terk etmesi konusunda nota verdi. Biz muhataplarımızdan farklı olarak diplomatik etik kurallara riayet ederek hareket ediyoruz. Buna göre biz önce muhataplarımızı bilgilendiriyoruz ardından kamuoyuna duyurumuzu yapıyoruz" dedi.

ABD, KİLİSELERİ BÖLMEK İÇİN ÇALIŞIYOR

Diğer taraftan Litvanya’nın, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan Kerç Boğazı krizinden sonra Ukrayna’nın yanında yer alarak Rusya’ya karşı yaptırım kararı almasını değerlendiren Zaharova, Rusya’nın Litvanya’ya aynı şekilde karşılık vererek yaptırım uygulayacağını söyledi.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Rus Ortodoks Kilisesi’nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesini tanıyan İstanbul Fener Rum Patrikhanesi’nin girişimlerinden sonra yaşanan krizde ABD’nin aktif rol oynadığını belirten Zaharova, "ABD, kiliseleri bölmek için aktif rol oynuyor. ABD Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak dünyadaki din özgürlüğü meselelerini denetleyen ABD’li Büyükelçi Samuel Brownback Ukrayna’nın din işlerine aktif olarak müdahale ediyor" ifadelerini kullandı.

MOSKOVA/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN