Rusya'dan Türkiye'deki vatandaşlarına çağrı: Geri dönün

Rusya'dan Türkiye'deki vatandaşlarına çağrı: Geri dönün

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'deki Rus vatandaşlarının "terör tehdidi" gerekçesiyle derhal ülkelerine dönmesi tavsiye edildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki Rus vatandaşlarına ülkelerine dönme çağrısında bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye’de terör tehdidi bulunduğu için vatandaşlarımızın bu ülkeye gitmemeleri için yaptığımız tavsiyeyi yineliyoruz. Türkiye’de bulunanların da bir an önce Rusya’ya dönmelerini öneriyoruz. Bu çağrı, Türkiye’ye turizm acenteleri dışında özel ziyaret gerçekleştiren vatandaşlarımız için de geçerli.”

Rusya'nın psikolojik savaşı

Türk hava sahasını ihlal eden Su-24 savaş uçağının düşürülmesinin ardından, Rusya psikolojik harp taktiklerine başvuruyor.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'in vatandaşlarına "terör tehdidi" gerekçesiyle Türkiye'ye gitmeme çağrısında bulunmasının ardından, Rusya'daki tur operatörleri de Türkiye'ye yönelik seyahatleri iptal etmeye başlamıştı.

Bunu Rusya'dan Türkiye'ye yapılan tüm uçak seferlerinin iptal edilmesi izledi. Ardından bir fuar dolayısıyla Rusya'da bulunan 40 işadamı gözaltına alındı. Moskova Havalimanı'nda bulunan Türk vatandaşları, polisin kendilerine adeta "kaçak" muamelesi yaptığını söyledi. 

Vatandaş Türkiye - Rusya krizini nasıl yorumladı?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN