Rusya'dan YPG fotoğrafına açıklama: DEAŞ sonrası atılacak adımlar değerlendirildi

Rusya'dan YPG fotoğrafına açıklama: DEAŞ sonrası atılacak adımlar değerlendirildi

Suriye'nin Deyrizor kentinde düzenlenen operasyonun ardından Rus general ve terör örgütü YPG'nin sözcüsü, operasyona yönelik ortak basın açıklaması yaparak tepki gördü. O görüntülere 48 saat sonra açıklama yapan Moskova "DEAŞ sonrası atılacak adımların değerlendirildiği" söyledi.

Konuşmalarda terör örgütü PKK'nın uzantısı olan YPG, Deyrizor'un doğusunda 'ortak komutanlık teklifinde bulunurken, Rus komutanın sessizce dinlediği görülüyor.

'ATILACAK ADIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ'

Rusya konuya dair, "DEAŞ sonrası atılacak adımların değerlendirildiği" yönünde açıklamada bulundu. Savunma Bakanlığı, toplantıya Hmeymim Üssü'nden General Yevgeniy Poplavski'nin de davet edildiği, bunun 'Fırat Doğu Bölgesi Yerel Yönetim Komitesi' birinci toplantısı olduğu, toplantının amacının ise 'DEAŞ'ın yenilgiye uğratılması sonrası atılacak adımların değerlendirilmesi' amaçlı olduğu ifade edildi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye yakın haber sitesi, toplantıya katılan Rus generalin isminin Aleksey Kim olduğunu belirtirken, Rusya generalin isminin Yevgeniy Poplavski olduğu yönünde açıklamada bulundu.

Toplantıya katılan diğer isimler; YPG tarafından bölgede yönetilen Cezire Fırtınası Sözcüsü Lilvi Abdullah, Deyrizor Sivil Meclisi Eş Başkanı Hasan Yusuf ve YPG Sözcüsü Nuri Mahmud olarak kaydedildi.

Rus bayrağı ve YPG flamasının da bulunduğu basın açıklamasında konuşan Mahmud, denetimlerinde bulunan bölgelerin demokratik Suriye'nin parçası olacağını belirterek, "Başta ABD ve Rusya olmak üzere, tüm uluslararası güçlere, Suriye'nin geleceğinin barışçıl ve demokratik bir şekilde inşası ve özgürleştirilen bölgelerin güvenliğinin korunmasının garanti altına alınması çağrısı yapıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN