Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin yaşamını yitirdi | Son dakika haberleri

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin yaşamını yitirdi | Son dakika haberleri

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin'in New York'ta yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vitaliy Çurkin'in New York'ta hayatını kaybettiği açıklandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Önde gelen Rus diplomat, görev yerinde vefat etti. Vitaliy İvanoviç Çurkin'in aile ve yakınlarına en derin taziyelerimizi sunuyoruz" dendi.

64 YAŞINDAYDI

Vitaliy Çurkin, 64 yaşındaydı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilciliği görevine 2006 yılında atanan Vitaliy Çurkin, 65. doğum gününe bir gün kala yaşamını yitirdi.

PUTİN'DEN BAŞSAĞLIĞI

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çurkin'in ölümü nedeniyle ailesine, yakınlarına ve Rusya Dışişleri Bakanlığı ekibine başsağlığı diledi.

BM'DE SAYGI DURUŞU

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de Rus daimi temsilcinin ölümüyle ilgili bağsağlığı dilerken, BM'deki oturum 1 dakikalık saygı duruşuyla başladı.

ZAHAROVA: SIRADIŞI, PARLAK BİR İNSANDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Bugün New York'ta Vitaliy İvanoviç Çurkin vefat etti. Yarın 65. yaş gününü kutlayacaktı. Büyük diplomat. Sıradışı bir kişilik. Parlak bir insan. Sevdiğimiz bir kişiyi kaybettik" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN