Rusya'nın kıtalararası 'kıyamet makinesi'

Rusya'nın kıtalararası 'kıyamet makinesi'

Son dönemde Batı ile gerilen ilişkileri ile birlikte askeri harcamalarına da hız veren Rusya artan bütçenin de etkisiyle yeni nesil silahlarının geliştirme çalışmalarına da hız verdi. “Putin’in kıyamet makinesi” olarak adlandırılan ve kıtalararası nükleer füzeye sahip Rus denizaltısı İngiliz ve ABD basınına konu oldu. İşte Rusya'nın yeni nesil denizaltısı hakkında bilmeniz gerekenler...

Rusya’nın geliştirdiği yeni insansız denizaltı ‘kıyamet makinesini’ olarak da anılıyor. ABD ve İngiliz basınında yer alan haberlere göre, 100 megaton savaş başlığı kapasitesine sahip denizaltı, sahil kentlerinde 100 metreyi aşkın tsunami dalgaları yaratacak güçte. 

Business Insider’a konuşan fizikçi ve nükleer silah uzmanı Rex Richardson, insansız denizaltı Status-6’ya ait savaş başlığının sahil kentlerini yok edebileceği iddiasında bulundu. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN