S. Arabistan'dan yeni açıklama: Bir şüpheli görüşürken kavga çıktı öldü

S. Arabistan'dan yeni açıklama: Bir şüpheli görüşürken kavga çıktı öldü

Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta öldürüldüğünü 17 gün sonra doğrulayan Suudi Arabistan'dan yeni bir açıklama daha geldi. Açıklamada cinayetin basit bir kavga sonucu gerçekleştiği ileri sürülürken, 'örtbas etme' kuşkusunu haklı çıkaracak ifadelere yer verildi. Buna göre, şüphelilerden biri ülkesine dönme ihtimali bulunan Kaşıkçı ile konsoloslukta görüşmek istedi. Ancak çıkan kavgada Kaşıkçı öldü...

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta katledilmesinde bütün gözler Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a çevrilirken, köşeye sıkışına Suudi Arabistan, dün ilk kez olayı doğruladı. Kraliyet savcılığından yapılan açıklamayla cinayet ilk kez resmi olarak teyit edilirken, Riyad yönetimini aklama çabası satırlara yansıdı. Açıklama cinayetin kavga sonucu kaza ile gerçekleştiği ileri sürüldü ve Veliaht Prens'in soruşturmayı bizzat koordine edeceği vurgulandı. Daha önne ABD Başkanı Trump'ın "Üç-beş serserinin işi olabilir" açıklamasıyla Riyad yönetimini aklamaya yönelik açıklaması bu kez 'B Planı'na dönüştü. 

YENİ AÇIKLAMADA DA 'B PLANI'

Suudi Arabistan'dan yapılan yeni açıklamada da Prens Selman'ı aklamaya yönelik 'kurgu'ya devam edilmesi dikkat çekti. Açıklamada bu kez şüphelilerden birinin Kaşıkçı ile görüşmek üzere İstanbul'a gittiği ve görüşmenin kavgaya dönüştüğü iddia edildi. 

BİR ŞÜPHELİ İSTANBUL'A GÖRÜŞMEYE GİTTİ

"Ön soruşturmanın neticesinde; Cemal Kaşıkçı'nın ülkesine dönebileceğine dair bazı bulgular bulunduğundan bir şüphelinin, Cemal Kaşıkçı ile görüşmek üzere İstanbul'a gittiği tespit edilmiştir" denilen açıklamanın tam metni şu şekilde;

"Suudi vatandaşı Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması davasını Suudi Arabistan Krallığı Yüksek Makamları yakından takip etmiş, konu ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkarılması için gerekli işlemler başlatılmıştır. Bu çerçevede ve tüm gerçeklerin ortaya çıkarılmasını teminen krallık, 6 Ekim'de soruşturma başlatmak ve Türk meslektaşlarıyla işbirliği yapmak üzere Türkiye'ye güvenlik ekibi göndermiş akabinde Suudi Arabistan krallığı ile kardeş Türkiye arasında ortam güvenlik komisyonu kurularak Türk güvenlik yetkililerinin başkonsolosluk ile başkonsolos rezidansına girişine izin vermiştir. Bu bağlamda, Kral Salman Bin Abdülaziz'in talimatı doğrultusunda başsavcılık tarafından Türk tarafının ortak güvenlik grubuna bildirdiği bazı şüpheliler hakkında olay ile ilgili bilgilerin veya ilişkilerinin olup olmadığının tespiti için soruşturma başlatılmıştır ki bu arada daha önce güvenlik makamlarına iletilen bilgiler vatandaşımız Cemal Kaşıkçı'nın konsolosluk binasından ayrıldığına işaret etmekteydi."

KAŞIKÇI'NIN VEFAT ETMESİNE NEDEN OLMUŞTUR

"Çok açık ve net bir şekilde olayın aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılmasının gerekliliği doğrultusunda devletin verdiği talimatları yerine getirmek amacıyla başsavcılığın başlattığı ön soruşturmanın neticesinde; Cemal Kaşıkçı'nın ülkesine dönebileceğine dair bazı bulgularını bulunduğundan şüphelinin, Cemal Kaşıkçı ile görüşmek üzere İstanbul'a gittiği tespit edilmiştir. Ön soruşturmaların neticesinde Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nda bulunduğu sırada kendisiyle şüpheliler arasında cereyan eden görüşmenin istenilen yönde gerçekleşmediği ve olumsuz bir şekilde geliştiği belirlenmiştir. Bunun sonucunda Cemal Kaşıkçı ile şüphelilerin bazıları arasında kavga çıkmış ve elle arbede meydana gelerek olay büyümüş ve vatandaş Kaşıkçı'nın vefat etmesine neden olmuştur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN