Sadece nefes almak serbest

Sadece nefes almak serbest

Turistlerin en çok rağbet ettiği Bali Adası’na yeni yıl sessizliği çöktü. Şeytanın yeryüzüne indiği gün olarak kabul edilen Nyepi gününde uçuşlar iptal ediliyor sokağa çıkmak ve elektrik kullanmak yasaklanıyor.

Endonezya’nın Bali Adası, Hinduların ‘sessizlik bayramı’ nedeniyle sessizliğe büründü. Hindu nüfusunun yoğun yaşadığı adada yerel dilde ‘Nyepi’ olarak bilinen sessizlik kutlamaları kapsamında bugün turistler dahil kimse sokağa çıkamayacak. Gün boyu tüm uçuşların iptal edileceği ve cep telefonlarına internet erişiminin de kesileceği Bali’de sokaklarda sadece herkesin kurallara uymasını sağlamakla görevli ‘Pecalanglar’ devriye gezecek. Şeytanın yeryüzüne inişini simgelediğine inanılan Nyepi kutlamalarında Hindular, kötü şans ve uğursuzlukları kovmak için konuşma, eğlenme ve elektrik kullanımı gibi günlük yaşam aktivitelerinden bir gün süreyle uzak duracak. Adadaki Hindular, kötü düşünce ve duygulardan arındıklarına inandıkları Nyepi gününü, yeni yıla giriş olarak kabul ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN