Sahibinden satılık Falkland adası

Sahibinden satılık Falkland adası

Falkland Adaları’ndan biri olan Pebble Adası, üzerindeki koyunlar, büyükbaş hayvanlar, deniz aslanları ve penguenlerle birlikte satılığa çıkarıldı. Bedeli belirlenemeyen ada için sahibi tekliflere açık olduğunu söylüyor.

İngiltere’nin 1982 yılında 1.2 milyar dolar harcayarak uğruna savaşa girdiği Arjantin açıklarındaki Falkland Adaları’ndan birine sahip olmak mümkün. 700 adadan oluşan Falkland’da Pebble Adası sahibi tarafından satışa çıkarıldı.

Pebble Adası, 150 yıldır Dean ailesine aitti. Adada 6 bin koyun 125 büyükbaş hayvan ve sayısız kuş, deniz aslanı ve penguen var. Adanın sahibi Sam Harris, işletmesi gittikçe zorlaşan adayı satmaya karar verdiğini söylüyor. Aile bölgedeki diğer adaları için alıcı buldu ama henüz Pebble Adası’na bir talip çıkmadı. Aile, adayı satın alacak kişinin sadece çiftçilikle değil adanın her şeyiyle ilgilenmesi gerektiğini söylüyor. Bu arada adada İngiltere’ye satılmak üzere çokça yün üretiliyor.

Öte yandan adadaki turizmin, biyo-çeşitliliğin ve koyunların korunması Harris’in önceliği. Harris’in büyük-büyük-büyük babası John Markham Dean Pebble adasını ve çevresindeki bazı adaları 1869 yılında toplamda 400 sterlin’e satın almıştı. Enflasyonu göz önünde bulundurduğumuzda bu para bugün 45 bin 250 sterlin’e (307 bin lira) tekabül ediyor. Ancak ada ailede çok uzun süredir bulunuyor ve Britanyalı emlakçılar bugüne kadar adaya bir değer biçebilmiş değil. Harris “Yakın zamanda belirlenmiş bir bedel yok o yüzden tekliflere açığız” diyor.

Adanın özelliklerine gelince... 6.5 km uzunluğundaki taşlı plajına rağmen bu ada tropikal bir cennet olmaktan uzak. İklimi Karadeniz’inkine benziyor, bolca yağmurlu ve sisli. Yaklaşık 32 km uzunluğundaki adanın kendi küçük sıradağları ve dik falezleri bile var. Harris ailesinden kimse adada yaşamıyor ama turistler adada bulunan konaklama noktalarında kalabiliyor. Bölge özellikle kuş gözlemcileri ve tarih meraklılarının uğrak noktası.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN