Satılık dairede tercih Beylikdüzü

Satılık dairede tercih Beylikdüzü

İstanbul’da en çok satılık daire aranan ilçelerin başında Beylikdüzü geldi. Fiyatların 300 bin liranın altında olması satın alma tercihinde etkili olurken, bu bölgeyi Esenyurt, Pendik ve Çekmeköy izledi.

Vatandaşlar en çok Beylikdüzü’nde satılık daire aramaya başladı. Bu bölgede fiyatların 300 bin liranın altında olması tercihlerde etkili olurken, Beylikdüzü’nü Esenyurt, Pendik ve Çekmeköy izledi. Emlak ve gayrimenkul portalı Zingat.com verilerine göre, 2017 yılında en çok arama yapılan 5 ilçenin 3’ü Anadolu Yakası, 2’si ise Avrupa Yakası’nda gerçekleşti. Bu aramalarda Beylikdüzü ilk sırada yer aldı. İstanbul’da ev satın almayı düşünenlerin Beylikdüzü’nden sonra en çok daire aradıkları diğer ilçeler ise sırasıyla Esenyurt, Pendik, Ümraniye ve Çekmeköy oldu. Söz konusu ilçelerde bulunan 100 metrekarelik ortalama bir dairenin fiyat aralıkları, bu bölgelerde satın alınacak bir dairenin geri dönüş süreleri ve bölgelerde bulunan birinci el dairelerin yer aldığı yeni konut proje sayıları etkili oldu.

REIDIN verilerine göre de son bir yıllık ve 2017 yılının ilk üç aylık döneminde Beylikdüzü’nde satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 12, bu yılın ilk üç aylık döneminde ise yüzde 2 oranında artış gösterdi. Söz konusu bölgede 100 metrekare daire fiyatı 221 bin ile 235 bin lira arasında değişirken, yatırımın geri dönüş süresi 17 yıl oldu. Vatandaşların en çok daire aradığı bölgelerde ikinci sırada gelen Esenyurt’ta ise satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 9, 2017 yılının ilk üç ayında ise yüzde 4 oranında artış kaydetti.

Bölgede, 100 metrekare daire fiyatı 170 bin ile 187 bin lira arasında değişim gösterirken, amortisman süresi 15 yıl olarak belirlendi. Anadolu Yakası’nda Pendik ilçesinde ise satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 14, bu yılın ilk üç ayında yüzde 3 arttı. Pendik’te 100 metrekare daire fiyatı 250 bin ile 282 bin lira arasında değişirken, amortisman süresinin 18 yıl olduğu gözlendi. Ümraniye’de satılık konutlar yine bir yıllık dönemde yüzde 10, bu yılın üç ayında yüzde 2 arttı. Yine 100 metrekare daire fiyatı 330 bin ile 353 bin lira arasında değişirken, amortisman süresi 20 yıl olarak belirlendi. Çekmeköy’de satılık konut fiyatları son bir yılda yüzde 8, 2017 yılının ilk üç ayında ise yüzde 2 oranında artış gösterdi. Aynı metrekarede daire fiyatları 278 bin ile 290 bin lira arasında değişirken, yatırımın geri dönüş süresi 22 yıl ile yüksek seviyede seyretti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN