Senatörler, Trump'ın oğullarının Suudi Arabistan'la iş ilişkilerini sorguluyor

Senatörler, Trump'ın oğullarının Suudi Arabistan'la iş ilişkilerini sorguluyor

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ayrıntıları ortaya çıktıkça, Trump, ülkesinde daha fazla sorgulanmaya başlandı. Dün iki gazetenin damadını hedef aldığı Trump'ın bu kez oğullarının veliaht prensle ilişkileri sorgulanmaya başlandı. 11 senatör, soru önergesi verdi.

KARAR.COM

Cemal Kaşıkçı cinayetinin detaylarının ortaya çıkması ile birlikte Donald Trump'ın damadı ve Ortadoğu Danışmanı Jared Kushner'in olayın ilk açıklanmasının ardından yanlış yönlendirmeleri ve Suudi Arabistan veliaht Prensi Selman ile olan ilişkileri sorgulanmaya başlanmıştı. Kushner'in, Trump'ı kasıtlı olarak yanlış yönlendirdiği ve Selman'ın yanında durmaya zorladığı ortaya çıktı.

18-10/23/trump-jared-selman.jpg

SENATÖRLER OĞULLARINININ İLİŞKİLERİNİ SORGULUYOR

Kushner'in ateşi henüz sıcakken bu kez de Trump'ın oğullarına ait olan şirketlerin Suudi Arabistan ve Prens Selman ile olan ilişkileri gündeme geldi. Bu ilişkilerin Cemal Kaşıkçı cinayetinin tam anlamıyla aydınlatılmasından endişe duyan 11 senatör, yaptıkları yazılı açıklama ile bunu dile getirdi.

Senatörler, Trump'ın oğullarının Suudi Arabistan'la ilişkileri ve yaptıkları işler hakkında detaylı bilgi istedi.

Senatörler, ıslak imzalarıyla yayınladıkları belgede Trump'a bu ilişkileri sordu. Senatörler özetle, "Suudi Arabistan'a karşı belirlenebilecek yaptırımlar ve ABD'nin Suudi Arabistan politikasının belirlenmesinde bu ilişkilerin etkisi olur mu?" sorusunu yöneltti.

Senatörlerin Trump'a gönderdiği belgelerin orijinaline buradan ulaşabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN