Senegal'de trafik kazası: 20 ölü

Senegal'de trafik kazası: 20 ölü

Senegal’de bir minibüsün otobüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 20 kişi hayatını kaybetti.

Yerel basında çıkan haberlere göre, başkent Dakar’a 250 kilometre mesafedeki Koalak bölgesindeki Porokhane yolu üzerinde 35 kişiyi taşıyan bir minibüs karşı yönden gelen bir yolcu otobüsü ile çarpıştı.

OTOBÜS DEREYE DÜŞTÜ

Yetkililer, kazada 20 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda yolcunun da yaralandığını açıkladı.

Yaralılar en yakın hastanelere sevk edilirken, görgü tanıkları otobüsün çarpışmanın etkisiyle yol kenarındaki dereye düştüğünü söyledi.

Senegal'in önde gelen tarikat liderlerinden Müridiliğin kurucusu Ahmadou Bamba’nın annesi Mame Diarra Bousso’nun vefat ettiği yer olması nedeniyle kazanın meydana geldiği Porokhane köyünü, çoğunluğu kadın yüz binlerce kişi her yıl aralık ayı başında Magal kutlamaları çerçevesinde ziyaret ediyor.

Porokhane’de 1866’da 33 yaşındayken vefat eden Bousso’nun mezarı Senegal hükümeti tarafından koruma altına alınan yapılar arasında bulunuyor.

DAKAR/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN