Senegal'de yangın: 20 ölü

Senegal'de yangın: 20 ölü

Ulusal basında yer alan haberlerde, ülkenin güneyindeki Medina Gunass bölgesinde, ibadet için bir araya gelen binlerce Müslüman Senegalli'nin bulunduğu alanda yangın çıktığı kaydedildi.

Yangında en az 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 79 kişinin yaralandığı,, çok sayıda kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

79 KİŞİ YARALANDI

Yerel yetkililer ise ölü ve yaralılar hakkında net bilgi olmadığını, yangının çıkış sebebinin tespiti için soruşturma başlatıldığını duyurdu. Devlet Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, İçişleri Bakanı Abdulaye Dauda Diallo yönetiminde hükümet yetkililerinden oluşturulan bir heyetin olay yerine gittiği aktarıldı.

Her yıl aynı dönemde başlayıp 10 gün süren ve Medina Gunass'ta Ticani tarikatı mensupları tarafından düzenlenen "Daaka" adlı dini merasime sadece erkekler katılabiliyor. Komşu ülkelerden gelen binlerce Müslüman, Medina Gunass'da açık alanda namaz kılıyor.

SENEGAL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN