Şimdi de Rus avukat skandalı

Şimdi de Rus avukat skandalı

ABD Başkanı Trump’ın başına bela olan ‘Rus krizinde’ yeni perde... Trump’ın oğlunun, seçim döneminde Clinton aleyhinde bilgi almak için Kremlin bağlantılı bir avukatla görüştüğü ortaya çıktı. Trump Jr., bu görüşmeden hiçbir şey elde edemeyince konuyu babasından sakladığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, göreve geldiği günden bu yana başını ağrıtan ‘Rus krizinde’, şimdi de avukat skandalı ortaya çıktı. Bu skandal, New York Times gazetesinin, hafta başında ABD Başkanı’nın oğlu Donald Trump Jr.’ın, seçim döneminde Demokrat aday Hillary Clinton hakkında bilgi almak amacıyla Rus bir avukatla görüştüğü iddiasıyla başladı. Görüşmenin, New York’taki Trump Tower’da gerçekleştiği belirtildi. İki taraf da görüşmeyi yalanlamazken, Clinton aleyhinde bir bilginin paylaşılmasının da söz konusu olmadığını ifade etti.

Her şey, İngiliz müzik yapımcısı ve eski tabloid gazete sahibi Rob Goldstone’un, geçen ekim ayındaki başkanlık seçimlerinden önce Donald Trump Jr.’a attığı e-posta ile başladı. Goldstone, Natalia Veselnitskaya adlı bir avukatın, Donald Trump’ın seçimlerdeki rakibi Hillary Clinton aleyhinde kullanılabilecek bilgilere sahip olduğunu iddia ediyordu. Söz konusu yazışmaları, Trump Jr. bizzat Twitter hesabından yayımladı. Ancak Trump Tower’da gerçekleşen görüşmeden, Trump Jr.’ın umduğu sonuç çıkmadı. Rus avukatın elinde Clinton’a ilişkin kritik bir bilgi yoktu. Trump Jr., Fox News televizyonunda konuk olduğu yayında görüşmeyi “20 dakikalık vakit kaybı” olarak niteledi, olaydan babasına bahsetmediğini söyledi. Rus avukat Veselnitskaya ise oğul Trump ile görüştüğünü kabul etse de Clinton ile ilgili kendisine hassas herhangi bir bilgi vermediğini ve Rus hükümetini temsil etmediğini söyledi. Veselnitskaya, “Asla elimde hassas bir bilgi yoktu ve olamazdı” dedi. Veselnitskaya, Trump’ın oğlu ile görüştüğünde Donald Trump’ın henüz aday olup olmadığını bile bilmediğini dile getirdi.

VATANDAŞTAN TRUMP’A ‘BENİ TWİTTER’DAN ENGELLEDİN’ DAVASI

ABD Başkanı Donald Trump’a, sosyal medya platformu Twitter’da engellediği 7 takipçisi tarafından dava açıldı. BBC ve CNN’de yer alan haberlerde, davanın, Columbia Üniversitesi’nde ifade özgürlüğü savunuculuğu yapan Şövalye Anayasa Enstitüsü ve 7 kişi tarafından açıldığı ABD Başkanı Donald Trump’a belirtildi. Dava dilekçesinde, Trump’ın, tweetlerine karşılık veren veya eleştirel yorumlar yapan 7 takipçinin, Başkan veya yardımcıları tarafından engellenmesinin, anayasanın ifade özgürlüğüyle ilgili maddesinin ihlali olduğu ifade edildi. Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer ve Sosyal Medya Yöneticisi Daniel Scavino’nun adları, dilekçede Trump’ın takipçilerini engellemekle itham edilen yardımcıları olarak geçti. ABD Başkanı’nın “@realDonaldTrump” adresli Twitter hesabının 33,7 milyon takipçisi bulunuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN