Soçi dünya medyasının manşetinde: Suriye'de kartları Putin dağıtıyor

Soçi dünya medyasının manşetinde: Suriye'de kartları Putin dağıtıyor

Soçi'de bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Suriye zirvesi, uluslararası medyanın manşetlerine taşındı. Gazeteler Putin'in etkinliğine vurgu yaparken, 'süper güç' ABD'nin geri planda kaldığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Soçi'de gerçekleştirdiği üçlü Suriye zirvesi tüm dünyanın dikkatini çekti.

İngiliz the Times gazetesi, "Putin 'Suriye'yi kurtardık' diyerek övündü" başlığını attı. Amerika Birleşik Devletleri'nin eksikliğine dikkat çekti. Türkiye ve İran'ın siyasi çözüm noktasında birbirinde çok uzakta olduğu yorumunu yaptı

Bir diğer İngiliz gazetesi The Guardian ise "Rusya, İran ve Türkiye, Suriye'deki savaşın son bulmasını tartışıyor" başlığını kullandı. Anlaşma "farazi" olarak nitelendi. "Gelecekte herkesi zor bir dönem bekliyor" yorumu yapıldı.

"SURİYE'DE KARTLARI PUTİN DAĞITIYOR"

Fransız La Croix gazetesi, "Suriye'de kartları Putin dağıtıyor" başlığını attı. ABD ve Avrupa'nın, DAEŞ'in yenilmesine askeri katkı sağlamış olsalar da oyun dışı bırakıldığına dikkat çekti. Le Figaro gazetesi ise "Rusya, Türkiye ve İran'ı ortak bir proje etrafında bir araya getirmekte zorlanıyor" yorumunu yaptı.

Alman "Frankfurter Allgemeine" gazetesi, "Putin, Erdoğan ve Ruhani Suriye ittifakını kurdu" başlığını kullandı. Üç ülkenin liderlerinin bir plan üzerinde uzlaşması "şaşırtıcı" bir gelişme olarak nitelendi.
llandı.

"PUTİN'İN HIZI TRUMP'IN İCAZETİ, ESAD'IN SÖZÜ"

İtalyan gazetesi Corriere Della Sera haberi, "Putin'in hızı, Trump'ın icazeti, Esad'ın sözü" başlığıyla verdi. Gazete "Amerikan yönetiminden gelen icazet ve sessizlik de dikkat çekici" değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol El Pais gazetesi, "Putin, tüm tarafların taviz vermesini talep ediyor" diye yazdı.

Amerikan The New York Times gazetesi, "Anlaşma, Rusya'nın, savaşın sonunun belirlemede giderek artan rolünün altını çizdi" yorumunu yaptı. Washington Post da Suriye'nin geleceğinin, Washington'ın kaydadeğer katkısı olmadan belirleneceğini yazdı. "Bu durum, dünyanın tek süpergücünün ne kadar hızla zayıfladığını gösteriyor" yorumu yapıldı.

Üç ülkenin Suriye'de ortak çıkarlarının yanı sıra Amerikan karşıtlığında da birleştikleri ileri sürüldü. Rus basınında üç ülkenin Suriye'nin geleceğinde önemli aktör olmaya devam edeceği yorumlarına yer verildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN