Somali ile dayanışma içinde olacağız

Somali ile dayanışma içinde olacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali’de 231 kişinin hayatını kaybettiği, 200’den fazla kişinin de yaralandığı bombalı saldırıyı kınadı. Korkunç saldırının ardından Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu’ya bir mesaj gönderen Erdoğan, yaşananları büyük bir üzüntüyle öğrendiğini kaydetti.

Türkiye’nin yurtdışındaki en büyük askeri üssünün bulunduğu Somali’nin istikrar ve güvenliğini hedef alan saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını bildiren Erdoğan “Türkiye, terörizme karşı Somali hükümeti ve kardeş Somali halkı ile dayanışma içerisinde olmaya devam edecektir. Bu çerçevede, ambulans uçak ve tıbbi malzeme temini, ayrıca yaralıların Türkiye’de tedavisi de dahil her türlü yardım hazırlığı için talimat verdim” ifadelerini kullandı. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım da mevkidaşı Hasan Ali Keyre’ye taziye mektubu göndererek destek mesajlarını iletti. 

EKONOMİ ÇANTASIYLA POLONYA YOLUNDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gideceği Polonya’da iki gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak. Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda’nın davetlisi olarak bu ülkeye resmi ziyaret gerçekleştirecek olan Erdoğan, Duda ile ikili ve heyetlerarası görüşmeler yapacak. Erdoğan, Polonya Başbakanı Beata Szydlo’nun yanı sıra Polonya parlamentosunun iki kanadını oluşturan Senato ve Sejm başkanlarıyla da bir araya gelecek. Erdoğan’ın Polonya temaslarında ekonomi alanında çeşitli anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN