Son dakika! ABD: YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel

Son dakika! ABD: YPG ile ilişkimiz geçici, taktiksel

ABD'li üst düzey bir yetkili, terör örgütü YPG ile Suriye'nin kuzeyindeki kurdukları ittifakın eylem odaklı olduğunu söyledi. Yetkili, terör örgütüyle ilişkileri taktiksel olarak nitelerken "Türkiye'nin endişesini anlıyoruz ancak Türkiye de bizim endişelerimizi anlamalı" dedi.

Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü YPG ile işbirliğine giden ABD, yeni bir açıklama yaptı.

Üst düzey ABD'li yetkili, terör örgütüyle ilişkilerinin geçici olduğunu savundu ve sahadaki ittifakı 'taktiksel' olarak tanımladı.

Münbiç'te ortak devriyeyle ilgili açıklama yapan ABD'li üst düzey yetkili, "Devriyelerin başlaması büyük bir başarı. Devriyelerin sıklığına komutanlar karar verecek. Devriyeler Suriye stratejimizin doğal bir parçası" açıklamasında bulundu. 

'TÜRKİYE'NİN ENDİŞESİNİ ANLIYORUZ'

Fırat'ın doğusuna olası operasyonla ilgili değerlendirmede bulunan ABD'li üst düzey yetkili, "Türkiye'nin endişesini anlıyoruz ancak Türkiye de bizim endişelerimizi anlamalı" dedi.

ABD'den üç teröristin başına ödül konulmasıyla ilgili konuşan ABD'li üst düzey yetkili, "Türkiye'nin endişesine karşılık vermek için yaptık" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 füze savunma sistemiyle ilgili de görüşlerini dile getiren ABD'li üst düzey yetkili, "Bir daha gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN