Son dakika! ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

Son dakika! ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım

ABD yönetimi, 2016 başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya'nın 5 kurumu ile 19 vatandaşına yeni yaptırımlar getirdi. Öte yandan Rus casusun zehirlenmesiyle ilgili ilk kez konuşan Trump "Görünen o ki, bunun ardında Ruslar vardı. Bu asla olmaması gereken bir şey ve bu konuyu diğer birçok kişi gibi ciddiyetle ele alıyoruz" dedi.

ABD yönetimi, 2016 başkanlık seçimlerine siber saldırılarla müdahale ettiği gerekçesiyle Rusya'nın 5 kurumu ile 19 vatandaşına yeni yaptırımlar getirdi

İngitere Başbakanı Theresa May dün yaptığı açıklamada Salisbury kentinde eski bir Rus casusunun sinir gazıyla zehirlenmesi üzerine Rusya'nın İngiltere'de görev yapan 23 diplomatını sınır dışı etme kararı almıştı.

TRUMP: YAKINDAN İZLİYORUZ

Oval Ofis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, İngiltere'nin Skripal'in zehirlenmesi olayı hakkında Rusya'ya yönelttiği suçlamalarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Trump, "Görünen o ki, bunun ardında Ruslar vardı. Bu asla olmaması gereken bir şey ve bu konuyu diğer birçok kişi gibi ciddiyetle ele alıyoruz" dedi.

Amerikan basını, yeni yaptırım dalgasını, 'Trump yönetimin Rusya'ya yönelik bugüne kadarki en önemli tepkisi' diye değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN