Son dakika! Atina büyükelçimizi çağırdı

Son dakika! Atina büyükelçimizi çağırdı

Yunan Dışişleri, Kardak'taki gerilimle ilgili olarak Türk Büyükelçi'yi çağırdı. Kardak kıyıları etrafında yaşanan gerilimin ardından Yunanistan'dan yapılan ilk açıklamada hükümet sözcüsü Türkiye'yi suçladı. Sözcü "Komşumuz davranışlarıyla sarsıntıların aşılmasına yardımcı olmuyor" ifadelerini kullandı.

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıklarında, dün geceden beri gerginlik yaşanıyor. İlk gerginlikte Kardak bölgesine girmeye çalışan Yunan botu, engel olan Türk botunun arka kısmına sürttü. Diğer gerginlikte ise Türk botları, Yunan botlarının Kardak’a gelmesini engelledi.

TÜRK SAHİL GÜVENLİK TEKNESİYLE YUNAN SAVAŞ GEMİSİ ÇARPIŞMIŞTI

Yunan hükümeti sözcüsü Dimitris Tzanakopoulos konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. Real FM'e açıklamalarda bulunan Sözcü, son zamanlarda Türkiye çevresine "istikrarsızlığın hakim olduğunu" belirtti ve "Komşumuz davranışlarıyla sarsıntıların aşılmasına yardımcı olmuyor" dedi.

17 Ocak'ta da Kardak kayalıkları yakınında bir Türk sahil güvenlik teknesi, Yunan donanmasına ait küçük bir savaş gemisiyle (gambot) çarpışmıştı.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Türkiye'ye 'herhangi bir AB üyesine yönelik tehdit veya eylemlerden kaçınma, bunun yerine iyi komşuluk ilişkilerine, anlaşmazlıkların barışçıl çözümüne bağlı kalması ve toprak egemenliğine saygı göstermesi' çağrısında bulundu.

ERDOĞAN'DAN YUNANİSTAN'A SERT TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda Ege adaları ve Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz sahalarıyla ilgili Yunanistan'a sert uyarılarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında şunları söyledi:

Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor. Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları yanlış hesap yapmamamları konusunda buradan ikaz ediyoruz.

Biz bu devlet anlayışımızı bir kenara bırakarak buyurun diyemeyiz. Bir ölürüz bin diriliriz. Bu böyle bilinmeli. Güvenlik birimlerimiz şu anda bölgedeki gelişmeleri gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapma yetkisiyle takip ediyoruz.

Kıbrıs açıklarında faaliyet gösteren şirketlere Rum tarafına güvenerek hadlerini aşmamalarını tavsiye ediyoruz.

Bunların efelikleri bizim ordumuzu bizim ordumuzu gemilerimizi, uçaklarımızı görene kadardır. Bizim için Afrin neyse Ege’deki Kıbrıs’taki haklarımız da odur. Zeytin Dalı operasyonunun ne kadar önemli ve doğru olduğu bölgede attığımız her adımda görülüyor. Savaş gemilerimiz, hava kuvvetlerimiz gerektiğinde her türlü müdahaleyi yapmak için yakından takip ediyorlar.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN