Son dakika! Avusturya'da patlama: 1 ölü, 60 yaralı

Son dakika! Avusturya'da patlama: 1 ölü, 60 yaralı

Avusturya'nın Baumgarten kasabasındaki bir gaz istasyonunda patlama meydana geldi. Olayda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 60 kişinin yarandığı öğrenildi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir doğal gaz deposunda patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişinin öldüğü, en az 60 kişinin yaralandığı bilgisi geldi. Avusturya Kızılhaç'ı ise patlamada 18 kişinin yaralandığını duyurdu.  

17-12/12/avus.jpg

İtfaiye ve sağlık ekipleri bölgeye giderken, yerel polis bölge halkını bölgeden uzak durmaları konusunda uyardı.

17-12/12/pat.png

Patlamanın sebebi ve sonuçları henüz bilinmiyor. Patlama sonrası çıkan yangın da kontrol altına alınabilmiş değil. Patlama sonrası bölgeye doğalgaz verilemediği belirtiliyor.

17-12/12/gaza-1513084227.jpg

Kurtarma helikopterleri tarafından çevrelenen bölgeye, 10 itfaiye ve dört ambulans gönderildi. Görgü tanıkları, patlamanın şiddetini "deprem oldu sandık" diyerek açıkladı.

Polis yetkilileri, çevredeki vatandaşlara bölgeden uzak durmaları konusunda uyarıda bulundu.  Patlamanın yarattığı ısının şiddetiyle, olay yeri civarına park etmiş olan otomobiller adeta eridi. 

Baumgarten gaz hattı, ülkenin en geniş alım noktası ve Rusya, Norveç ve diğer ülkelerden gelen doğalgaz ithalatının da ana dağıtım merkezi durumunda. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN