Son dakika! Barcelona'daki terör saldırısını DEAŞ üstlendi

Son dakika! Barcelona'daki terör saldırısını DEAŞ üstlendi

Son dakika! İspanya'nın Barcelona kentinde 12 kişinin öldüğü, 80 kişinin yaralandığı terör saldırısını DEAŞ üstlendi.

Barcelona'nın en kalabalık caddelerinden biri olan Las Rambla'daki araçlı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. 'Maccabi' isimli bir koşer restoranının önünde gerçekleştirilen saldırının ardından kaçan teröristlerden biri çatışmada ölü olarak ele geçirildi. Biri Fas asıllı iki kişi gözaltına alındı. Fas asıllı şüphelinin aracı teröristlere kiralayan kişi olduu öğrenildi. 

Minibüs sürücünün aracı terk edip koşarak kaçtığı öğrenildi. Görgü tanıkları bu şahsın, 170 boylarında, mavi çizgili beyaz bir gömlek giymiş bir şahıs olduğunu söyledi. Katalan acil servis yetkilileri, bölgedeki metro istasyonlarının boşaltılmasını ve kapatılmasını istedi. Bölgedeki taksiler, camlarına 'Taxi S.O.S" yazarak, bölgenin acilen tahliye edilebilmesi için vatandaşları ve turistleri ücretsiz taşıdı. İlk yardım görevlileri yaralıları yerde tedavi ederken, Katalan Hükümeti 12 kişinin öldüğünü, 80 kişinin yaralandığını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN