Son dakika! Beyaz Saray: Türk gemisi vurulunca alarma geçtik

Son dakika! Beyaz Saray: Türk gemisi vurulunca alarma geçtik

Yemen'e giden Türk kargo gemisine Husiler'in roketli saldırı düzenlediği belirtildi. Saldırı haberini Beyaz Saray duyurdu. Yapılan açıklamada, kargo gemisinin Yemen'e buğday taşırken vurulmasının ardından alarma geçildiği duyuruldu.

Beyaz Saray, Yemen'e buğday taşıyan 'İnce İnebolu' isimli Türk kargo gemisine roketli saldırı düzenlendiğini duyurdu. Beyaz Saray'dan bugün yapılan açıklamada, Türk kargo gemisinin Yemen'e buğday taşırken vurulmasının ardından alarma geçildiği duyuruldu.

18-05/25/f1.png

Beyaz Saray, Yemen'de Husiler tarafından Saleef Limanına buğday taşıyan bir yük gemisine düzenlenen roket saldırısından "kaygı duyduklarını" açıkladı.

Türk yük gemisinin Yemen'in Hudaydah kenti yakınlarındaki Saleef Limanı'na 50.000 ton buğday taşıdığı belirtiliyor.

Beyaz Saray açıklamasında yine bu ay içerisinde Kızıldeniz'den geçen bir petrol tankerine de benzer biçimde Husi güçleri tarafından saldırı düzenlendiği ifade edildi.

18-05/25/f2.jpg

Beyaz Saray ayrıca "Bu olaylar, Yemen'deki füze tehdidinin tüm ülkeler için geçerli olduğunu ve Birleşmiş Milletler kararlarının uygulanmasının ne kadar önemli olduğunu gösteriyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN