Son dakika! Beyrut'ta ABD Konsolosluğu önünde çatışma

Son dakika! Beyrut'ta ABD Konsolosluğu önünde çatışma

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını protesto etmek için düzenlenen gösteride protestocular ile güvenlik güçleri arasında gerginlik yaşanıyor.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği önünde yüzlerce Lübnanlı ve Filistinlinin katıldığı gösteri sırasında bir grup genç, polis barikatını aşarak elçilik binasına girmeye çalıştı.

Lübnan polisi, tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Göstericilerin barikatı geçmesi üzerine polis, cop kullanarak göstericileri dağıttı. Göstericiler ise polise taş atarak karşılık verdi. Polisin sert müdahalesi sırasında bazı göstericiler yaralandı.

ABD ve İsrail bayraklarını yakan göstericiler, tekbir getirerek, "Kudüs Müslümanlarındır", "Filistin'e yeniden döneceğiz", "ABD ve İsrail'i lanetliyoruz", "Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmiyoruz" şeklinde sloganlar attı.

Gerginliğin devam ettiği elçilik binası önünde göstericiler lastik yakarak ve taş atarak polis barikatlarını aşmaya çalışıyor.

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği tarafından geçen cuma günü yayımlanan bildiride, ABD vatandaşlarının gösteri yapılan yerlerden uzak durması istenmişti.

BEYRUT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN