Son dakika! Doğu Guta'ya hava saldırısı: 62 ölü, 200'e yakın yaralı

Son dakika! Doğu Guta'ya hava saldırısı: 62 ölü, 200'e yakın yaralı

Doğu Guta'nın Kefer Batna ilçesinde rejim ve destekçilerinin pazar yerine düzenlediği hava saldırısında gelen ilk bilgilere göre 62 sivil hayatını kaybetti, 200'e yakın kişi de yaralandı. Katliamın hemen ardından ise, Rusya'dan rejimi destekleyici bir açıklama geldi. Bombardımanın devam etmesi nedeniyle cesetlerin kaldırılamadığı, yaralılara ise ulaşılamadığı aktarıldı.

Doğu Guta'daki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, rejim güçleri ve destekçisi Rusya, Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulunun (BMGK) ateşkes kararına rağmen Doğu Guta'yı vurmaya devam ediyor.

Rejim ve destekçilerine ait savaş uçakları, muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da yer alan Kefer Batna beldesinde ana yoldaki bir pazar yerini bombaladı.

62 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Doğu Guta'nın iç kısımlarına kaçmaya çalışan insanlar ile gıda bulmak için pazara giden kişilerin bulunması nedeniyle kalabalık olan pazar yerine yönelik saldırıda 62 sivil hayatını kaybederken, 200'e yakın sivil de yaralandı.

CESETLER KALDIRILAMIYOR

Sivil savunma ekipleri, bombardımanın devam etmesi nedeniyle cesetlerin kaldırılamadığını, yaralılara ulaşılamadığını aktardı.

18-03/16/gut.jpg

RUSYA'DAN DESTEK

Gerçekleştirilen katliamın hemen ardından ise, rejimin katliamlarına destek veren Rusya'dan yine destekleyici bir açıklama geldi. 

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Suriye'deki ateşkesi izleme merkezinden yapılan açıklamada muhalifler suçlanarak, "Bugün militanlar sivillerin Hammuriye'den çıkışını engellemeye çalıştı. Bir grup terörist keskin nişancı, sivillerin üzerine ateş açtı. Alınan tedbirlerin ardından keskin nişancılar öldürüldü, tahliye işlemleri yeniden başlatıldı" ifadeleri kullanıldı.

Muhaliflerin kontrolündeki Doğu Guta'da 400 bin kişi 5 yıldır abluka altında yaşıyor.

DOĞU GUTA-ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN