Son dakika! Erdoğan - Tillerson görüşmesi sona erdi! Türkiye'nin beklentileri iletildi

Son dakika! Erdoğan - Tillerson görüşmesi sona erdi! Türkiye'nin beklentileri iletildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Dişişleri Bakanı'nın 3. saat süren kritik görüşmesinin ardından Washington ve Ankara'dan ilk açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanlığı'nın görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada "Türkiye'nin beklentileri net bir şekilde iletildi" denildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert "Görüşme yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

Tillerson'un uçağı, saat 17.40 civarında Esenboğa Havalimanı'na indi. Tillerson beraberindeki heyetle, bir süre sonra VIP bölümünden çıkarak aracına bindi.

Havalimanının VIP girişi ve çevresinde alınan geniş güvenlik önlemleri dikkati çekti.

18-02/15/resimid_8946019.jpg

YARIN ÇAVUŞOĞLU İLE GÖRÜŞECEK

Rex Tillerson, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi. Kritik görüşme saat 19.41’de başladı. 

ABD Dışişleri Bakanı yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya gelecek. İki mevkidaş, ortak basın toplantısı da düzenleyecek.

GÖRÜŞME 3 SAAT 15 DAKİKA SÜRDÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’ı kabul etti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen ve saat 19.41’de başlayan görüşle 3 saat 15 dakika sürdü.

İkili görüşmelerde, başta ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği destek olmak üzere Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak gündeminde öne çıkan konular ele alınacak ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı, 11 Şubat'ta başlayan Ortadoğu turu kapsamında Mısır, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan'ı ziyaret etti. Tillerson, geçen yıl 30 Mart'ta Ankara'ya, 10 Temmuz'da ise İstanbul'a gelmişti.

ABD'DEN İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nauert görüşmeye ilişkin "Bildiğim kadarıyla İncirlik’in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. İncirlik hâlâ DEAŞ karşıtı operasyonlarda kullanılıyor. Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI: BEKLENTİLERİMİZİ İLETTİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson görüşmesinde Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı. Türkiye'nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a açık bir şekilde iletildiği bildirildi. 

ANKARA / AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN