Son dakika! Ermenistan'da yüzlerce asker hükümet karşıtı protestolara katıldı

Son dakika! Ermenistan'da yüzlerce asker hükümet karşıtı protestolara katıldı

Ermenistan'da başbakanlık koltuğuna oturan Serj Sarkisyan'ın istifası talebiyle başlayan protestolar büyüyor. Son olarak başkent Erivan'da yüzlerce asker, hükümet karşıtı protestolara katıldı.

Hükümet karşıtı protestoların devam ettiği Ermenistan'da sıcak gelişmeler yaşanıyor. Reuters'ın son dakika haberine göre, başkent Erivan'da askeri üniformalı yüzlerce Ermeni hükümet karşıtı protestolara katıldı.

SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMA YAPTI

Ermenistan Savunma Bakanlığı, hükümet karşıtı protestolara katılan askerlerle ilgili bir kınama mesajı yayınladı ve protestolara katılan askerler konusunda sert yasal tedbirler alınacağını duyurdu.

SARKİSYAN'IN İSTİFASI İSTENİYOR

Muhalifler anayasa değişikliğiyle iki dönemlik cumhurbaşkanlığı süresi sona erince geçen hafta parlamentoda başbakanlığa getirilen Sarkisyan'ın istifa etmesini istiyor.

18-04/23/resimid_9453630.jpg

Başbakanlık makamının yetkilerini artıran anayasa değişikliğinin Sarkisyan'ın iktidarda kalması için getirildiğini savunan muhalifler bütün yetkilerin başbakanda toplanmasına karşı çıkıyor ve Serj Sarkisyan'ın başbakanlık görevinden istifa etmesini istiyor.

17 NİSAN'DA BAŞBAKAN SEÇİLMİŞTİ

Serj Sarkisyan, 17 Nisan'da parlamentoda yapılan oylamada başbakan seçilmişti.

Yetkileri anayasa referandumu ile kısıtlanan cumhurbaşkanlığı makamına ise geçen ay Armen Sarkisyan seçilmiş ve geçen hafta yemin ederek cumhurbaşkanlığı görevini Serj Sarkisyan'dan devralmıştı.

Dün Serj Sarkisyan ile muhalif lider Nikol Paşinyan arasında yapılan görüşme sadece üç dakika sürmüş, görüşmenin ardından Paşinyan gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN