Son dakika! İran'da yolcu uçağı düştü

Son dakika! İran'da yolcu uçağı düştü

İran'ın başkent Tahran'dan Yasouj'a gitmek üzere kalkan 66 kişiyi taşıyan yolcu uçağı radardan kayboldu. Uçağın Semirom kenti yakınlarında düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan tüm yolcuların hayatını kaybettiği bildirildi. Uçakta hayatını kaybedenlerin yakınları hastanelere akın etti.

İran’da sabah saatlerinde Tahran- Yasuj seferini gerçekleştiren Aseman Havayollarına ait ART-72 model yolcu uçağı radardan çıktı. 

İranlı Öğrenciler Haber Ajansı İSNA'ya göre, Tahran'dan Yasuc kentine doğru gitmekte olan yolcu uçağı İsfehan eyaletine bağlı Semirom ilçesinde düştü.

18-02/18/kon.png

BURUCERDİ: UÇAKTA 66 KİŞİ BULUNUYORDU

Yarı resmi ISNA haber ajansına konuşan İran meclisi milli güvenlik ve dış siyaset komisyonu başkanı Alaaddin Burucerdi ise "Aseman Havayolları'na ait 60 yolcu ve 6 mürettebat taşıyan uçak bu sabah radardan kayboldu. Bölgedeki insanların gözlemleri uçağın düştüğüne işaret ediyor" dedi.

18-02/18/iran.jpg

Aseman Havayolları da uçakta 66 kişinin bulunduğunu doğruladı.

Uçağın düştüğü belirtilen bölgenin dağlık arazi olduğu, o nedenle ambulans göndermenin imkanı olmadığı ancak bölgeye bir helikopter gönderildiği ifade edildi.

Mehr habaer ajansı da sis nedniyle helikopterin alana ulaşamadığını ve bölgeye karadan ekip gönderilmeye çalışılacağını duyurdu.

İran medyası düşen yolcu uçağının modelinin  'ATR-72' olduğunu da açıkladı.

18-02/18/iran2.jpg

66 YOLCU VE MÜRETTEBATTAN KURTULAN YOK

Aseman Havayolları yetkilisi Muhammed Tabatay  uçaktaki 66 kişiden kurtulan olmadığı yönünde bilgilendirildiklerini söyledi. 

18-02/18/iran4.jpg

FİLO YENİLENEMEDİ

AA'nın haberine göre İranlı hava yolu şirketleri, ABD'nin yaptırımları nedeniyle 1979'dan önce satın aldığı uçaklarla veya kullanılmış uçakları satın alma yoluyla hizmet veriyor. Uçak filosu yenilenemediği için kaza riskinin artması, son 39 yıl içinde 200'den fazla uçak kazası yaşanmasına ve 2 binin üzerinde insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN