Son dakika! İsrail Batı Şeria'ya asker yığıyor

Son dakika! İsrail Batı Şeria'ya asker yığıyor

Trump'ın Kudüs kararından sonra tepkiler büyürken, İsrail Batı Şeria'ya asker sevk etme kararı aldı. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da ABD'nin Kudüs kararıyla ilgili, aynı kararı alacak diğer ülkelerle temas halinde olduklarını açıkladı.

Hamas'ın intifada çağrısından sonra İsrail ordusunda yapılan açıklamada, "Yapılan askeri durum analizine göre, Batı Şeria bölgesine çok sayıda tabur sevk edilmesi kararı alındı" denildi. 

ABD Başkanı Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesinin ardından Hamas lideri İsmail Haniye "yeni intifada" çağrısı yapmıştı. 

NETANYAHU: DİĞER ÜLKELERLE TEMAS HALİNDEYİZ

Netanyahu, ABD'nin kararını takip edecek ve aynı kararı alacak diğer ülkelerle de temas halinde olduklarını söyledi.

Netanyahu, ABD'yi takip ederek büyükelçiliklerini Kudüs'e taşıyacak birçok ülkeyle temas halinde olduklarını savundu. AFP haber ajansı ise İsrail ordusunun Batı Şeria'ya asker sevkiyatında bulunduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN