Son dakika! Kabil'de intihar saldırısı: Ölü sayısı 57'ye yükseldi

Son dakika! Kabil'de intihar saldırısı: Ölü sayısı 57'ye yükseldi

Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir seçmen kayıt bürosuna düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 57’ye yükseldi.

Afganistan’ın başkenti Kabil’in Kale-i Nazır bölgesinde bir seçmen kayıt bürosuna bugün düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısı 57’ye yükseldi. Saldırıda yaralananların sayısının ise 119 olduğu ifade edildi. 27’si kadın 5’i çocuk 57 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı ise DEAŞ terör örgütü üstlendi.

Afganistan İçişleri Bakanlığı, saldırganın, Kale-i Nazır'daki seçim merkezine kayıt yaptırmak için gelen kalabalığın yakınında, üzerine yerleştirdiği bombayı infilak ettirdiğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Vahid Mecruh, saldırıda 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 54 kişinin de yaralandığını söyledi. Saldırının şiddetiyle bölgedeki ev ve iş yerlerinin camları kırılırken bölgeye giden caddeler trafiğe kapatıldı.

Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Dört gün önce Taliban, ülkenin batısındaki Gur vilayetindeki bir seçim merkezine baskın düzenleyerek 5 kişiyi kaçırmıştı. Afganistan'da 20 Ekim'de yapılması planlanan milletvekili seçimleri için seçmen kayıtları 14 Nisan'da başlamıştı.

KABİL/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN