Son dakika! Kırım'da okula bombalı saldırı: 19 ölü, 47 yaralı

Son dakika! Kırım'da okula bombalı saldırı: 19 ölü, 47 yaralı

Kırım’ın Kerç kentinde bir teknik okulda patlama meydana geldi. 19 kişinin hayatını kaybettiği 47 kişinin yaralandığı patlamaya el yapımı patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının neden olduğu açıklandı. Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, facianın ardından Kerç’te 3 günlük yas ilan edildiğini söylerken, terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kendini öldürdüğünü ve 22 yaşında olduğunu kaydetti.

Rusya tarafından ilhak edilen Kırım’da bir yüksekokulda gerçekleştirilen silahlı saldırı ve parça tesirli bombanın patlaması sonucu 19 kişi yaşamını yitirdi.  Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Kırım’da bir yüksekokulda patlama ve silahlı saldırı meydana geldi. Yerel yetkililer, saldırıda çoğu öğrenci 19 kişinin hayatını kaybettiğini, 47 kişinin yaralandığını bildirdi.

Saldırıyı, Kırım'ın Kerç şehrinden Vladislav Roslyakov adlı 18 yaşındaki bir öğrencinin gerçekleştirdiğini aktaran yerel yetkililer, saldırganın, saldırının ardından intihar ettiğini söyledi. Roslyakov'un gerekli psikolojik testleri geçtikten sonra ekim ayında silah taşıma ruhsatı aldığı da bildirildi. 

18-10/17/screenshot_2-1539779750.png

 

 

'SİLAH SESLERİ DUYULDU'

Bu arada yerel basında patlama öncesinde silah seslerinin duyulduğu da iddia edildi.

18-10/17/screenshot_4.png

 

'SEBEP EL YAPIMI PATLAYICI'

Rusya Ulusal Muhafızları (Rosgvardiya) Başkan Yardımcısı Sergey Melikov, gazetecilere yaptığı açıklamada olayda el yapımı bir patlayıcının kullanıldığını söyledi. 

Melikov “Patlamanın sebebi el yapımı bir patlayıcı” dedi.

200 ASKER YARDIMA GÖNDERİLDİ

Güney Askeri Birimi Basın Dairesi Başkanı Vadim Astafyev, gazetecilere yaptığı açıklamada patlamadan kaynaklı enkazın temizlenmesi için askerlerin de yardım edeceğini söyledi. Astafyev’e göre, olay yerine 200’den fazla asker ve 10 teçhizat gönderildi.

18-10/17/resimid_10674954.jpg

Rusya Soruşturma Komitesi olayın "cinayet vakası" olarak ele alındığını belirtti.

Açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun silah saldırısı nedeniyle öldükleri ifade edilirken, okulda bulunan bir başka bombanın da etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yaptığı ilk açıklamada, saldırının gerekçelerinin detaylı şekilde araştırılacağını ve soruşturma sonucunun kamuoyuyla paylaşılacağını bildirdi.

'ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ VURDU'

Russia Today'e (RT) konuşan okul yakınlarındaki iki görgü tanığı, patlama sırasında silah seslerinin duyulduğunu, binanın etrafında koşuşan maskeli ve silahlı adamların öğrencileri öldürdüğünü söyledi.

​Güvenlik güçlerinden bir kaynak da, okuldan bir öğretmenin soruşturmacılara olayı şöyle anlattığını aktardı: "Patlama oldu, camlar paramparça oldu. Sonra da silahlı adamlar etrafta koşmaya, kapıları açıp herkese bağırmaya başladı" dedi.

18-10/17/resimid_10674955.jpg

Bir öğrenci de maskeli adamların patlamadan sonra ellerinde tüfeklerle koşuştuğunu ifade etti.

Öğrenci "Bir sürü maskeli adam vardı, kaç taneydiler bilmiyorum. Öğrencileri, öğretmenleri, önlerine çıkan herkesi vurdular. Çok kişiyi vurdular sanıyorum. Ayrıca etrafa patlayıcılar atıyorlardı" dedi.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİ

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov, facianın ardından Kerç’te 3 günlük yas ilan edildiğini söyledi.

'İLK KATTA CAMLAR YOKTU'

bir görgü tanığı da şunları söyledi: "İş için okulun yanından geçiyordum. Patlamayı duyup durdum ve bir kalabalığın okulda toplandığını gördüm" diyerek şunları kaydetti:

"Ne olduğunu görmek için yaklaştım. Güvenlik güçleri, ambulanslar, askerler, itfaiyeciler, polisler vardı. Yararlıları götürüyorlardı. Ana giriş kapısı yoktu, çıkartılmıştı. İlk kattaki camlar yoktu. Terör saldırısı veya gaz patlaması olduğuna dair dedikodular dönüyor. Gaz patlaması değil, patlayıcının infilak ettiğine dair bir sürü kanıt var."

Kerç Kent İdaresi Başkan Yardımcısı Dilyarev Melgaziyev de "Operasyon ekibimiz çalışıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra bir şeyler söyleyebileceğiz. Gerekli tedbirler alındı. Ambulanslar, sağlık kuruluşları hazır durumda, psikologlar da çalışmaya başladı" dedi.

YARALILAR İÇİN 4 UÇAK GÖNDERİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı, Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun talimatı doğrultusunda yaralıların hastaneye sevk edilmesi için Hava Kuvvetleri'nden 4 adet İl-76 uçağının tahsis edildiğini, Feodosiya, Simferepol ve Sivastopol'deki hastanelerin hazırlandığını duyurdu.

‘SALDIRGAN İNTİHAR ETTİ, OKULUN ÖĞRENCİSİYDİ'

Rossiya 24 televizyonuna konuşan Aksenov, terör saldırısını gerçekleştiren kişinin kendini öldürdüğünü ve 18 yaşında olduğunu da ekledi.

18-10/17/screenshot_3-1539779789.png

Aksenov "Saldırgan kendisini vurdu. Okulun 4. sınıftan öğrencisiydi. Katilin cesedi ikinci kattaki kütüphanede bulundu" dedi.

MOSKOVA/AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN