Son dakika! Netanyahu'dan Kudüs açıklaması

Son dakika! Netanyahu'dan Kudüs açıklaması

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili Brüksel'de konuştu. Netanyahu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini ifade etti.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Trump'ın Kudüs kararıyla ilgili memnuniyet duyduklarını dile getirirken, bu kararın bölgedeki barış ortamına zarar vermeyeceğini öne sürdü. Netanyahu, 'Trump'ın bu kararı gerçekliği tanımaktır' dedi. 

Brüksel'e giden Netanyahu, burada ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkent olarak tanıma kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

'BARIŞI TEŞVİK EDECEĞİNİ İDDİA ETTİ'

'Trump'ın Kudüs kararının mevcut gerçekliği tanımak olduğunu' savunan Netanyahu, "Kudüs'ün İsrail'i başkenti olarak tanınmasının barışı teşvik edebileceğini' iddia etti.

'Filistinlilerin İsrail devletini ve başkenti Kudüs'ü tanıma zamanının geldiğini' ifade eden Netanyahu 'AB ülkelerinin çoğunun Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını beklediğini' de söyledi.

Trump'ın Kudüs kararı Orta Doğu'da büyük bir gerilime yol açmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN