Son dakika! Portekiz'de festival alanında ağaç devrildi: 11 ölü

Son dakika! Portekiz'de festival alanında ağaç devrildi: 11 ölü

Portekiz'in Madeira adasında Festa da Senhora do Monte Festivali sırasında ağaç devrildi olayda 11 kişi yaşamını yitirdi.

Ağacın festivaldeki kalabalığın üzerine devrilmesi sonucu 11 kişinin hayatını kaybettiği 4 'ü ağır 35 kişinin de yaralandığı belirtildi. Devrilen ağacın 200 yıllık bir meşe ağacı olduğu belirtilirken ağacın, 3 yıl önce "devrilebilir" olarak korumaya alındığı açıklandı. Ağaç, bölge başkenti Funchal'daki kilisenin dışında mumların satıldığı bölgeye düştüğü belirtilirken Ağacın düştüğü noktaya yakın mum satan bir görgü tanığının Portekiz'in SIC Televizyonuna verdiği demeçte, "Ağaç düşmeye başladığında silaha benzer bir ses duyduklarını" kaydetti.

17-08/15/agac-devrildi-11-kisi-oldu-ulkenin-geleneksel-festivali-yasa-dond-9685276.Jpeg

ÜLKENİN BAŞI YANGINLARLA DERTTE

Öte yandan Portekiz son günlerde orman yangınlarıyla boğuşuyor. Portekiz'de orman yangını; toplam bin 300 itfaiye eri görevlendirildi. 400 araç ve 30 uçağın desteğiyle alevlerle mücadele ediliyor. Portekiz, aşırı sıcaklar ve kuraklığın neden olduğu orman yangınlarıyla mücadele ediyor. Ülkenin merkezinde yoğunlaşan ormanlarda meydana gelen yangınlarda toplam bin 300 itfaiye eri; 400 araç ve 30 uçağın desteğiyle alevlerle mücadele etmeye çalışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN