Son dakika! Putin Suriye'den çekilme emri verdi

Son dakika! Putin Suriye'den çekilme emri verdi

Rusya Devlet Başkanı Putin Türkiye ziyaretinden önce Suriye'deki Rus askeri üssüne geçti. Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşme yapan Putin, Suriye'deki Rus askerlere, üslerine çekilme talimatı verdi. Soçi zirvesinden önce de Esad'la görüşen Putin, yine rejime destek mesajı verdi.

Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesinde Suriye'deki terörist gruplara 2015'ten beri operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

 Putin, Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Bu arada Putin'e Hmeymim ziyaretinde Şoygu da eşlik etti.

17-12/11/ucakc.jpg

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, 'Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini' kaydetti.

Putin ayrıca, 'teröristlerin Suriye'de kafalarını yeniden kaldırmaları halinde Rusya'nın onları daha önce hiç görmedikleri kadar güçlü saldırılarla vuracağını' belirtti. Putin, Suriye'de ve Rusya'da terörle mücadele için verilen kayıpları unutmayacaklarını da söyledi.Diğer taraftan bu, Putin'in, kurulmasından beri Hmeymim'e gerçekleştirdiği ilk ziyaret.

Putin, "Türkiye ve İran'la Suriye'ye barış getireceğiz" ifadelerini kullandı.

SOÇİ'DEN 1 GÜN ÖNCE ESAD'LA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Putin, 21 Kasım'daki Soçi zirvesinden 1 gün önce Esad'la sürpriz bir görüşme yapmıştı. Putin, 22 gün sonra Türkiye ziyaretinden önce ikinci kez Esad'la bir araya gelerek rejime destek mesajı verdi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN