Son dakika! Rusya: Türkiye Rusya ve İran İdlib için çalışıyor

Son dakika! Rusya: Türkiye Rusya ve İran İdlib için çalışıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı resmi temsilcisi Mariya Zaharova, Rusya, Türkiye ve İran'dan uzmanların İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin oluşturulması üzerinde çalıştığını belirtti.

Rus haber ajansı TASS'ta yer alan habere göre Mariya Zaharova, ''Astana üçlüsü uzmanları İdlib'de çatışmasızlık bölgesinin oluşturulması üzerinde çalışıyor'' dedi.

Zaharova, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ''4 Mayıs Memorandumu ile Amman ve Kahire'de varılan uzlaşmalar çerçevesinde Rusya'nın askeri polis birliklerinin çatışmasızlık bölgelerinin sınırlarında yerleştirilmesi dahil olmak üzere atılan somut adımlar insani yardımın sağlanmasının iyileşmesini ve Suriye toplumunda güven köprülerinin kurulmasını sağlayacak'' diye konuştu.

4 ÇATIŞMASIZLIK BÖLGE İÇİN UZLAŞILDI

Bilindiği üzere Rusya, İran ve Türkiye'nin heyetleri Mayıs ayında Astana'da düzenlenen görüşmelerde Suriye'de 4 çatışmasızlık bölgesinin oluşturulması konusunda uzlaşmıştı.

Moskova'da basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Zaharova, tüm dünyaya itidal çağrısı yaparak, "krizi dönüşü olamayan bir noktaya götürecek hareketlerden kaçının" ifadelerini kullandı. Zaharova, krizi 'güç' ile çözmeye çalışmanın 'büyük trajedilere' ve 'devasa boyutlarda can kaybına' yol açacağı konusunda uyarıda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN