Son dakika! Rusya'dan ABD'ye bir Suriye tepkisi daha

Son dakika! Rusya'dan ABD'ye bir Suriye tepkisi daha

Rusya'dan Türkiye'nin Afrin operasyonuna ve Suriye'deki mevcut duruma ilişkin peş peşe açıklamalar geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov, Moskova yönetiminin Türkiye'nin Afrin harekatına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kremlin'den yapılan açıklamada ABD'nin Suriye'deki hareketleri için 'provokasyon' denildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise "ABD Suriye'de ya provokasyon yapıyor ya da durumu anlamıyor" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'e yönelik yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili olarak Kremlin'den ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan bir açıklama geldi.

Kremlin Sözcüsü Dimitry Peskov tarafından yapılan açıklamada, Rusya'nın operasyonu çok yakından takip ettiği belirtildi.

Peskov, Rusya'nın Türk ve Suriyeli liderlerle temas halinde olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki hareketleri için 'provokasyon' yorumunda bulundu. Moskova yönetimi daha önceki açıklamalarında, ABD'nin Suriye'de attığı tek taraflı adımların Türkiye'yi kızdırdığı yorumunda bulunulmuştu.

''YA PROVOKASYON YAPIYOR YA DA...''

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'ye yönelik yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'deki eylemleri için, "ABD ya provokasyon yapıyor ya da durumu anlama eksikliği gösteriyor" dedi.

18-01/22/rusya-disisleri-bakani-lavrov-alternatif-guc-olusturuluyor-416796-5.jpg
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN