Son dakika! Suriye'den ilk açıklama geldi

Son dakika! Suriye'den ilk açıklama geldi

Türkiye'nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili bilgilendirdiği Suriye'den ilk açıklama geldi. Suriye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin akşam saatlerinde başlattığı Afrin'e yönelik 'Zeytin Dalı Harekatı'nı kınadıklarını duyurdu.

Reuters’ın geçtiği habere göre, Suriye Dışişleri Bakanlığı “Türkiye’nin Suriye topraklarındaki bu saldırgan tavrını kınıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e yönelik başlatılan Zeytin dalı harekatıyla ilgili yaptığı açıklamada, Suriye rejimine yazılı bilgi verildiğini belirtmişti.

SURİYE BİLGİLENDİRİLDİ

Anadolu Ajansı da Suriye'nin açıklamasından kısa bir süre sonra Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın İstanbul Temsilciliği vasıtasıyla Suriye’nin İstanbul Başkonsolosluğu'na Zeytin Dalı harekatı hakkında nota verdiğini bildirdi. 

"ZEYTİN DALI HAREKATI"

Türkiye bugün saat 17.00 itibarıyla Afrin'de "PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere" Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN