Son dakika! Suudi Konsolos görevden alındı

Son dakika! Suudi Konsolos görevden alındı

İstanbul'daki Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda öldürüldüğü iddia edilen gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Arap basını Riyad yönetiminin İstanbul'daki başkonsolosun görevden alındığı ve 'ihlaller' dolayısıyla soruşturma açtığını duyurdu.

Suudi Arabistan’da yayın yapan Sabq gazetesi, dün Türkiye’den ayrılan Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi’nin görevden alındığını iddia etti. Gazete haberinde, Uteybi hakkında soruşturma açılacağını ifade ederken, Uteybi hakkındaki suçlamalara ilişkin detay vermedi.

Suudi Arabistan Konsolosu Uteybi Emniyet'in dün konutunda yapacağı aramaya saatler kala ülkesine gitmişti. 

CEMAL KAŞIKÇI'YA NE OLDU?

Washington Post Gazetesi yazarı Cemal Kaşıkçı 2 Ekim Salı günü evlilik işlemleri için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra ortadan kaybolmuştu.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, Başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmişti.

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda dün inceleme yapan yetkililer cinayete ilişkin kanıtlar bulunduğunu açıklamış, Kaşıkçı'nın cesedinin Suudi adli tıp uzmanı tarafından parçalara ayrıldığı iddia edilmişti. 

18-10/17/kann.jpg

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN