Son dakika! Trump'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması: Müfettiş görevlendirdik

Son dakika! Trump'tan Cemal Kaşıkçı açıklaması: Müfettiş görevlendirdik

ABD Başkanı Trump, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili, "ABD'li müfettişler olaya dahil oldu. Gazeteciye ne olduğunu öğrenmek zorundayım. Olayla yakından ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı. Ancak diplomatik kaynaklar 'müfettiş' açıklamasını yalanladı

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında yeni bir açıklamada bulundu. Trump, "Suudi gazetecinin kaybolmasını yakından takip ediyoruz. Amerikalı müfettişler olaya dahil oldu. Kaşıkçı konusunda ne olduğunu bulmak zorundayım." dedi.

'BU OLAYIN ÜSTÜNE GİDECEĞİZ'

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump dün düzenlediği basın toplantısında Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluk binasında kaybolan gazeteci Cemal Kaşıkçı hakkında açıklamalarda bulundu. Trump, Suudi Arabistan yetkilileri ile konuştuğunu ve yaşananların son derece kötü bir durum olduğunu belirterek, "Bu olayın derinlemesine araştırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Konu hakkında Türkiye ile iletişimde olduklarını söyleyen ABD Başkanı, "Suudi yetkililerle görüştüm, bu son derece kötü bir durum. Suudi Hükümeti'nden sorularımıza yanıt bekliyoruz. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması derinlemesine araştırılmalı. Türkiye ile yakın işbirliği içindeyiz, bu olayın sonuna kadar gideceğiz. Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısını Beyaz Saray'da görmek ve ağırlamak istiyorum" dedi.

Ancak Türk diplomatik kaynakları ise Trump'ın açıklamasını kısa süre içinde yalanladı. Yapılan açıklamada, "ABD'li müfettişlerin soruşturmaya dahil olduklar bilgisi doğru değil" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN