Son dakika! Trump'tan Suudi Arabistan'a petrol tweet'i

Son dakika! Trump'tan Suudi Arabistan'a petrol tweet'i

CIA'in Kaşıkçı cinayeti raporunu okuduktan sonra Suudi Arabistan'la ilişkileri feda etmeyeceği yönünde mesaj veren ABD Başkanı Trump, petrol fiyatlarına ilişkin attığı Tweet'te "Suudi Arabistan'a petrol fiyatları için teşekkürler, haydi fiyatları daha da düşürelim" dedi.

ABD Başkanı Trump, dün CIA'in raporunu değerlendirdiği açıklamasında Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgi sahibi olabileceğini söylemişti. "Belki biliyordu, belki bilmiyordu" diyen Trump, ABD çıkarlarına vurgu yaparak Suudi Arabistan'la ilişkilerin önemini vurgulamış ve İran'la mücadeledeki rolünün altını çizmişti. Trump “Kongrede farklı bir yol izlemek isteyenler olduğunu anlıyorum. Bunu yapmakta özgürler. Ancak bana sunulan fikirleri yalnızca Amerika’nın güvenliği ile tutarlılarsa düşünürüm” demişti. 

Bu açıklamanın ardından Trump, Riyad'a petrol fiyatlarını aşağıya çektiği için teşekkür etti. Trump sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda petrol fiyatlarındaki düşüşü büyük bir vergi indirimine benzeterek şu ifadeleri kullandı:

18-11/21/screenshot_2.jpg

“Petrol fiyatları düşüyor. Bu, ABD ve dünya için büyük bir vergi indirimi gibi ve harika. Tadını çıkarın. (Batı Teksas tipi petrolün varil fiyatı) Kısa süre önce 82 dolardı şimdi 54 dolar. Teşekkürler Suudi Arabistan. Ama haydi daha aşağı çekelim”

'100 DOLARI GÖRÜR' DERKEN 

Trump yönetiminin kasımda yürürlüğe soktuğu tam teşekküllü İran yaptırımlarıyla ilgili önceden yaptığı açıklamaların ve Venezüella'daki krizin yarattığı endişelerin de etkisiyle eylül sonunda 82 dolara çıkan varil ham petrol fiyatı, 100 doları görüp görmeyeceği spekülasyonlarını beraberinde getirmişti. 

İRAN YAPTIRIMLARINDAN MUAFİYET DAĞITILDI

Bu ayın başında Trump yönetiminin İran'a yaptırımları açıklarken pek çok ülkeye muafiyet sunmasına Suudi Arabistan'ın tepkisi de petrol fiyatının düşmesine fırsat vermedi. 

TRUMP'IN AÇIKLAMASI DÜŞÜŞÜ HIZLANDIRDI

2 Ekim'den beri uluslararası toplumu meşgul eden Kaçıkçı cinayeti ise petrol fiyatlarının aşağı çekilmesine malzeme olmuş gözüküyor. Dün akşam Trump'ın CIA raporu her ne derse desin Kaşıkçı cinayetinden MbS'yi sorumlu tutmayacağını ve Suud'la ittifakı bozmayacağını açık açık söylemesinin ardından petrol serbest düşüşe geçti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN