Son dakika! Ankara'dan Kabil'e dönen Raşit Dostum'a suikast girişimi

Son dakika! Ankara'dan Kabil'e dönen Raşit Dostum'a suikast girişimi

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki havalimanını sarsan patlama sesi, sürgünden dönen eski başkan yardımcısı Raşit Dostum'un piste inmesinden kısa süre sonra duyuldu. Patlamanın gerçekleştiği noktanın yakınında, Dostum'un taraftarları generali karşılamak için bekliyordu. Suikast girişimi olduğu ileri sürülen saldırıda en az 10 kişi öldü.

Afganistan Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Raşid Dostum'u Ankara'dan Kabil'e taşıyan uçağın iniş yapmasından kısa süre sonra havaalanı civarında patlama meydana geldi.

Bir süredir Türkiye'de bulunan Dostum'u, başkent Kabil'e taşıyan uçağın, Kabil Havaalanı'na inmesinin ardından Dostum, kendisini karşılayan yetkililer ve taraftarlarıyla selamlaştı.

18-07/22/33-1532265485.Jpeg

Havaalanındaki AA muhabirinin bildirdiğine göre, Dostum'u taşıyan konvoyun, Dostum'un evine gitmek üzere harekete geçmesinin hemen ardından, alanın yakınlarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından havaalanı civarında internet kesildi.

18-07/22/5b548beb5379ff0c3c4220c8.jpg

Saldırının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Dostum, intihar saldırısı sonucu gerçekleştiği anlaşılan patlamada, ilk belirlemelere göre kendisini koruyan güvenlik görevlilerinden 9'unun öldüğünü ve yaralananlar olduğunu ifade etti.

18-07/22/5b548d225379ff0c3c422101.jpg

İçişleri Bakanı Najib Danish, patlamanın bomba yüklü bir araçla düzenlenen intihar saldırısı olduğunu söyledi. Bakan, Dostum’un yara almadan kurtulduğu patlamada en az 10 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Patlamanın havalimanı girişine yakın bir bölgede gerçekleştiğini söyleyen Kabil polis sözcüsü Hashmat Stanekzai, dokuz kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Patlama, Dostum’un araç konvoyu havaalanını terk ettikten kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Afganistanlı bir yetkili de, Dostumun Türkiye'den Kabile Ekim ayında gerçekleşecek olan seçimler için geri döndüğünü söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN