Son dakika! YPG itiraf etti: Yabancı teröristler çatışıyor

Son dakika! YPG itiraf etti: Yabancı teröristler çatışıyor

Haber ajansı Reuters’a konuşan YPG Sözcüsü, kendi saflarındaki onlarca yabancının Türkiye'ye karşı çatıştığını itiraf etti. İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi de Çin doğumlu İngiliz vatandaşı Huang Lei'nin komutasındaki bir grup teröristin, Mehmetçiği'in operasyon düzenlediği Afrin'e gitmek üzere yola çıktığını yazdı.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin sözcüsü Redur Halil, onlarca yabancının Türkiye'ye karşı kendi saflarında olduğunu, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada itiraf etti. Habere göre; ABD, İngiltere ve Almanya vatandaşları da PYD için çatışmalara giriyor.

İNGİLİZ KOMUTASINDA MÜFREZE

İngiltere'de yayınlanan Times gazetesi de Zeytin Dalı Harekâtı'nın İngiltere hükümetini güç bir durumda bıraktığını ve YPG bünyesindeki İngiltere vatandaşlarının Afrin'e gitmeye çalıştığını duyurdu:

“Yaklaşık üç yıldır YPG'de saflarında olan Çin asıllı İngiltere vatandaşı Huang Lei komutasındaki bir YPG ekibi, Türkiye'nin operasyon düzenlediği Afrin'e destek vermek için bölgeye gitmek üzere yola çıktı.

18-01/24/1.jpeg

YPG İngiltere tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Her ne kadar bazı YPG'li İngilizler ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış olsa da, savcılar suçlama yöneltme konusunda zorlanmıştı.

YPG'ye katılan ve dikkat çeken İngiltere vatandaşları arasında ülkesinde ilçe belediye başkanlığına aday olmuş olan Macer Gifford ile Liverpool Üniversitesi Matematik bölümü mezunu Kimmie Taylor var. Her ikisinin de sosyal medyada binlerce takipçisi bulunuyor.

ZEYTİN DALI HAREKATINDA BUGÜN YAŞANANLAR

Haberde şu ifadeler yer alıyor: "Yüzlerce Batılı, IŞİD'e karşı savaşmak amacıyla Suriye'ye giderek YPG'ye katılmış, Batılı hükümetler bu katılımı engellemeye çabalamışlardı. YPG İngiltere tarafından bir terör örgütü olarak kabul edilmiyor. Her ne kadar bazı YPG'li İngilizler ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış olsa da savcılar suçlama yöneltme konusunda zorlanmıştı"

Times'ın haberinde "Vatandaşlarının NATO müttefiki Türkiye ile karşı karşıya gelmesi İngiltere hükümeti için mevcut durumu daha da karmaşık hale getirebilir" yorumu yapılıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN