Son dakika! Yunanistan Dışişleri Bakanı istifa etti

Son dakika! Yunanistan Dışişleri Bakanı istifa etti

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Makedonya ile isim konusunda hükümette yaşanan tartışmanın ardından istifa etti. Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Aleksis Çipras'ın Kocyas'ın istifasını kabul ederek, 3.5 yıllık görevi için kendisine teşekkür ettiği belirtildi.

Yunan basınına yansıyan haberlerde, dün yapılan kabine toplantısında Savunma Bakanı Panos Kammenos ile Kocias arasında Makedonya anlaşmasına ilişkin sert tartışma yaşandığı ifade edildi.

Haberlerde, Kammenos'un, Kocyas'ı Macar asıllı Amerikalı milyarder George Soros'un 'adamı' olmakla ve bakanlığın fonlarını yanlış yönetmekle suçladığı, Kocias'ın ise Çipras'ın bu ithamlar karşısında kendisinin arkasında durmamasından ve tartışmayı yatıştırmaya çalışmasından dolayı öfkelendiği belirtildi.

Makedonya anlaşmasına karşı çıkan ve hükümete bu konuda destek vermeyeceğini ifade eden Kammenos, geçen hafta Washington'a düzenlediği ziyarette Makedonya ile gerçekleştirilen isim anlaşmasına alternatif plan sunduğunu açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN