Son dakika! Yunanistan elçisi yeniden Rusya Dışişleri'ne çağırıldı

Son dakika! Yunanistan elçisi yeniden Rusya Dışişleri'ne çağırıldı

Rusya ve Yunanistan arasındaki diplomatik gerilim devam ederken, Yunanistan elçisinin yeniden Rusya Dışişleri'ne çağırıldığı belirtildi.

Yunanistan'ın Moskova Büyükelçisi Andreas Friganas'ın, Yunan tarafının devam eden Rusya karşıtı açıklamaları nedeniyle bir kez daha Rusya Dışişleri'ne çağrıldığı ve diplomatik temsilciye bir protesto notası verildiği kaydedildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Friganas'ın Dışişleri'ne çağrılmasına sebep olan Rusya karşıtı açıklamaların hangisi olduğuna ilişkin bir bilgi ise yer almadı. 

10 GÜN İÇERİSİNDE İKİNCİ KEZ

Öte yandan Friganas, Yunanistan'ın iki Rus diplomatı sınırdışı etmesi ve iki Rus vatandaşına ülkeye giriş yasağı getirmesi ardından önceki cuma günü de Dışişleri'ne çağrılmıştı. Böylece Yunan elçi son 10 gün içerisince ikinci kez Dışişleri Bakanlığı'na davet edilmiş oldu.

Yunanistan, iki Rus diplomatın sınırdışı edilmesi, diplomat olmaya iki Rus vatandaşına ise ülkeye giriş yasağı getirilmesine gerekçe olarak, bu kişilerin Yunan yetkililere rüşvet vermeye çalışmaları ve Makedonya'nın NATO'ya üye olmasına izin verecek bir anlaşmanın bozulması için çalışmaları iddialarını göstermişti. Rusya ise bu iddiaları reddediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN