Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliyeler başladı

Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliyeler başladı

Suriye'de başkent Şam'da Beşşar Esed rejiminin askeri kuşatmasındaki Berze Mahallesi'nden ayrılmak zorunda kalan sivil ve muhalifleri tahliye eden üçüncü konvoy İdlib'e ulaştı.

Esed rejimi ve askeri muhalefet arasında varılan uzlaşma gereği, muhaliflerin kontrolündeki Berze'den aralarında askeri muhaliflerin de yer aldığı en az bin 700 kişilik 3. tahliye konvoyu, İdlib kentine sabah saatlerinde giriş yaparak kalacakları geçici barınma merkezine yerleştirildi.

Saed Yardım Kurumu Suriye Ofisi Müdürü Fatih Avad,  Berze semtinden tahliye edilenleri geçici barınma merkezlerinde ağırladıklarını belirtti.

BİR AY KALIYOR

Avad, "İlk iki tahliye konvoyunda olduğu gibi Berze'den gelenleri barınma merkezlerimizde ağırlıyoruz. Aileler geçici olarak merkezlerimizde kalmaya devam ediyor. Bölgedeki diğer yardım kuruluşlarının yardımı ile aileler kalacakları kamplara veya evlere götürülüyor. Bazı aileler barınma merkezlerimizde bir hafta, bazıları da bir ay kalıyor." dedi.

Barınma merkezlerinde ailelere her türlü yardımı sağladıklarını dile getiren Avad, gelecek haftalarda yeni aileleri ağırlayacaklarını söyledi.

Geçen hafta Berze ve Tişrin mahallelerinden ayrılmak zorunda kalan sivil ve muhaliflerden oluşan 2. tahliye konvoyunun bir kısmı, İdlib il merkezinde geçici olarak bir okula yerleştirilmişti. Konvoyun kalan kısmı, İdlib'in Maaret İhvan köyündeki Saed ve Mıhambil geçici barınma merkezlerine götürülmüştü.

500 BİN KİŞİ

Yaklaşık 40 bin nüfuslu Berze Mahallesi'nden şu ana kadar iki bine yakın sivil ve askeri muhalif tahliye edilirken, en az altı bin kişinin daha muhaliflerin kontrolündeki bölgelere çıkması bekleniyor.

Berze, dört yılı aşkın süredir rejim güçleri ve destekçisi yabancı terörist grupların kuşatmasındaki Doğu Guta bölgesinin nefes borusu niteliğindeydi. Doğu Guta'da yaşayan yaklaşık 500 bin kişi, günlük ihtiyaçlarını Berze ve Kabun mahallelerine kazdıkları tüneller aracılığıyla kısıtlı ölçüde sağlayabiliyordu.

Berze'den 4. tahliye konvoyunun gelecek günlerde hareket etmesi bekleniyor.

ANKARA/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN