Suriyeli çocuğun protez sevinci

Suriyeli çocuğun protez sevinci

Fotoğraf 7 yıldır insanlık dramının yaşandığı Suriye'den. İki bacağını Esad rejimi ve Rusya'nın bombardımanında diz altından kaybeden çocuk, bir yardım kuruluşunun sağladığı protezi kucağında tutuyor. Unutamadığı acılarını bir an olsun unutuyor.

KARAR.COM

Suriye'deki vekalet savaşında güç dengelerine kurban edilen yüz binlerce masumdan en az 26 bini çoçuk. Bunun 5 katı kadar da çocuğun yaralandığı tahmen ediliyor. Bu rakamlara Aralık ayından sonraki saldırılarda hayatını kaybedenler dahil değil. Esad rejimi ve Rusya 'terörle mücadele' bahanesiyle Doğu Guta ve İdlib'te katliamlarını sürdürüyor. 

Protez sevinci yaşayan çocuk gibi onbinlercesi yardım bekliyor. 

18-03/16/aace55a0-e2f4-463c-9e08-a23b3afb8887-1521208915.jpg

Suriye İnsan Hakları Ağı'nın Aralık 2017'ode yayıladığı rapora göre, yaklaşık bin 378 okul ve kreş saldırılar nedeniyle yıkıldı. 3,2 milyon Suriyeli çocuk eğitimden mahrum kaldı. Terör örgütü PKK/PYD ise en az 127 çocuğu öldürdü, 503 çocuğu da alıkoydu. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN