Sürücüsüz araçlara Alman disiplini

Sürücüsüz araçlara Alman disiplini

Yakın gelecekte klasik otomobillerin yerini alması beklenen sürücürüz araçlarda güvenlik için Almanlar harekete geçti. Otonom araçların tehlike anında önce binalara çarpması, sonra hayvanları ezmesi, en son insanlara yönelmesi sağlanacak.

Otomobil devlerini bünyesinde barındıran Almanya, gelecekte yaygınlaşması planlanan otonom araçlara da el attı. Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı çarşamba günü yaptığı açıklamada, uzman bir panel tarafından hazırlanan ve üreticiler için etik bir çerçeve olarak tasarlanan bir dizi öncü yasal yönergenin uygulanacağını açıkladı.

Etik kuralların merkezinde, insanların yaralanmasına veya ölümüne yol açan sebepleri önlemek amaçlanan bir yazılım geliştirilmesi emri verildi. Kazanın kaçınılmaz olduğu durumlarda araç, mala veya hayvana zarar verme pahasına insanlara en az zarar verecek olan seçeneği seçmeli.

Kurallar açık bir şekilde insan hayatının geri kalanlarından öncelikli olduğunu savunuyor. Ayrıca araçlarda tıpkı uçaklardaki gibi sürüş sırasında her şeyi kayda almak amaçlı bir kara kutu bulunuyor. Almanya Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt yaptığı açıklamada ‘’Etik komisyonu dünyanın ilk otonom sürüş yönergeleri geliştirerek öncü bir çalışmaya imza attı. Şu anda bu yönergeleri uyguluyoruz’’ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN