Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Irak'ta: İlişkileri geliştirmek istiyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, Irak'ta: İlişkileri geliştirmek istiyoruz

Mevkidaşını karşılayan Irak Dışişleri Bakanı İbrahim el-Caferi, Suudi Arabistan ile ilişkileri en iyi şekilde geliştirmek istediklerini belirtti.

Caferi, resmi ziyaret için Bağdat'a gelen Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr ile bir araya geldi.

Caferi'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Caferi'nin 2003 sonrası Irak'ı ziyaret eden ilk Suudi Arabistanlı yetkili mevkidaşı Cubeyr'in bu ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ettiği ve Suudi Arabistan ile ilişkileri en iyi şekilde geliştirmek istediklerini aktardığı belirtildi.

Açıklamada sözlerine yer verilen Caferi, "Bölgenin karşı karşıya kaldığı zorlukları aşmak için diyalog ve karşılıklı ziyaretleri sürdürmeliyiz." ifadelerini kullandı. Caferi, Bağdat ile Riyad arasındaki özel ve teknik konuları görüşmek üzere Dışişleri Bakan Yardımcısına yakında Suudi Arabistan'ı ziyaret etme talimatı verdiğini de Cubeyr'e aktardı.

Türkiye'nin Başika'daki askeri varlığına da değindiği belirtilen Caferi'nin konuyla ilgili şu sözlerine yer verildi:

"Irak, tüm komşu ülkelerle ilişkilere önem veriyor ancak Türk güçleri, ihlallerine karşı Arap Birliği ve dünyanın bunun kabul edilmediğine dair tutumuna rağmen halen topraklarımızda bulunuyor. Suudi Arabistan'ı da Türkiye'nin Irak topraklarına müdahalesine karşı tutumunu belirlemeye ve Türk tarafının Irak'tan çekilmesini istemesi çağrısı yapıyorum."

IRAKLILARA KARŞI AYNI MESAFEDEYİZ

Suudi Bakan Cubeyr de iki ülke arasında ortak bağların bulunduğuna işaret ederek, bu ziyaretin ikili ilişkileri doğru yöne oturtmayı amaçladığını ifade etti.

Suudi Arabistan'ın tüm Iraklılara karşı aynı mesafede yer aldığına değinen Cubeyr, bu ülkenin birliği ve istikrarını da desteklediklerini anlattı. Cubeyr, askıda bulunan tüm konuların hayata geçirilmesini, karşılıklı ziyaretlerin artırılmasını, iki ülke arasındaki Cumeyme sınır kapısını açmak ve uçak seferlerini aktifleştirmek istediklerini kaydetti.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr'in, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Bağdat'taki ofisinde gerçekleştirdiği görüşmede de "bölge ve dünyayı tehdit eden terör ve ideolojisiyle ortak mücadeleye vurgu yaptığı" aktarılmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN