Suudi Arabistan'da kadınlar da Adalet Bakanlığı'nda çalışabilecek

Suudi Arabistan'da kadınlar da Adalet Bakanlığı'nda çalışabilecek

'Ilımlı İslam'a geçiyoruz' çıkışıyla gündeme gelen ve aile içi darbeyle rakiplerini saf dışı bırakan Veliaht Prens Selman bir adım daha attı. Suudi Arabistan Adalet Bakanlığı kadın memurların çalışabileceği alanları genişletti.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada Bakan Velid es-Samaani'nin kadınlara yönelik 4 ayrı alanda istihdam sağlanması talimatı verdiği ifade edildi.

Bakanlığın kadınlara iş imkânı sağlamaya özen gösterdiği belirtilen açıklamada, "sosyal araştırmacı, şeri araştırmacı, hukuki araştırmacı ve idari yardımcı" görevlerinde kadınların çalışabileceği aktarıldı.

Suudi Arabistan İstatistik Kurumu verilerine göre, son dönemde kadınlara yönelik istihdam çalışmalarını artıran ülkede geçen yıl yüzde 34,5 olan kadınlarda işsizlik oranı bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 33,1'e düştü.

Riyad yönetiminin 2030 hedefleri arasında kadınların çalışma hayatına katılım oranının yüzde 22'den yüzde 30'a yükseltilmesi de bulunuyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in eylül ayında yayımladığı kararnameyle ülkede Haziran 2018'den itibaren kadınlara da ehliyet alarak araç kullanma izni verilmişti. 

RİYAD/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN