Suudi kadın hakları savunucularına toplu gözaltı

Suudi kadın hakları savunucularına toplu gözaltı

Suudi Arabistan'da kadınların otomobil kullanması yasağının kalkacağı 24 Haziran'a haftalar kala çok sayıda kadın hakları aktivisti gözaltına alındı. Basının ve trollerin 'vatan haini' ilan ettiği kadın hakları aktivistleri 'casuslukla' suçlandı.

ABD ve İsrail'le birlikte İran'a karşı savaş rüzgarları estiren Suudi Arabistan diğer yandan içten içe kaynıyor. 

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'a (MbS) yönelik darbe girişimi söylentileriyle çalkalanan Suudi Arabistan'da geçen haftadan beri çok sayıda kadın hakları savunucusu gözaltına alındı.

MbS'nin kadınların otomobil kullanması yasağının kalkacağını ilan ettiği 24 Haziran'a haftalar kala sürücülük haklarına da dikkat çeken kadın hakları kampanyası yürütenlerin gözaltına alınması dikkat çekti.

BBC, son olarak 3 aktivistin daha yakalanmasıyla gözaltındakilerin sayısının en az 11 olduğunu, bunların çoğunun kadın olduğunu duyurdu.

İçlerinde Azize Yusuf, Luceyn Haslul, İman Nefcen gibi dünyaca tanınan isimler de var.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN