Tahrir Şam lideri Ebu Muhammed el Culani ağır yaralandı

Tahrir Şam lideri Ebu Muhammed el Culani ağır yaralandı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, ABD'nin başına 10 milyon dolar ödül koyduğu El Kaide yanlısı Tahrir Şam lideri ve Fetih el Şam'ın (El Nusra) eski lideri Ebu Muhammed el Culani'nin, Rus Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen saldırının neticesinde ağır yaralandığını duyurdu.

Gazetecilere konuşan Konaşenkov "Hava saldırısı sonucunda eski El Nusra lideri Ebu Muhammed Culani çok sayıda ağır yara aldı, elini kaybetti ve bağımsız kaynaklara göre, durumu kritik" ifadelerini kullandı.

'CULANİ'NİN YARDIMCISI DAHİL 12 SAHA KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ'

Konaşenkov, ayrıca saldırı sonucunda Fetih el Şam'ın 50 korumasının yanı sıra aralarında Culani'nin en yakın yardımcısının da olduğu 12 saha komutanının da öldürüldüğünü söyledi. 

Konaşenkov, Su-34 ve Su-35 uçaklarıyla gerçekleştirilen saldırılarda çok sayıda militanın da yaralandığını, 18 Eylül'de Rus askeri polisine yönelik saldırılarda yer alanlara yönelik operasyonların da devam edeceğini ifade etti.

Ebu Muhammed el Culani, yayınladığı ses kaydında El Nusra'nın El Kaide'den ayrıldığını ve örgütün yeni adının Fetih el Şam olduğunu söylemişti. 

Culani, ‘bağlarını koparma ihtiyacında olduklarını anlayışla karşılayan' El Kaide komutanlarına da teşekkür etmişti.

Culani, El Nusra'nın çökmesinin ardından da yeni örgütü Tahrir Şam'ı kurmuştu.

ABD de daha önce el Culani'nin yerini bildiren veya yakalanmasını sağlayacak bilgiyi verenlere 10 milyon dolar ödül vaadinde bulunmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN